BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Els 5 punts de cocció de la carn

03/julio/2024

A grans trets, es considera que hi ha 5 punts de cocció. Te’ls expliquem breument a continuació:

  • Carn molt poc cuita (o molt poc feta): també coneguda com a punt de cocció bleu o a l’anglesa. Amb la capa externa segellada, però el centre completament vermell, cru i fins i tot fred. Només recomanable amb talls de carn de gran qualitat.
    • Temperatura: 46-52 ºC.
    • Temps de cocció: 3 minuts.
    • Per a qui? Per als amants de la carn molt sucosa, tirant a crua.
       
  • Carn poc cuita (o poc feta): segellada per fora i amb un 75 % de color vermell a l’interior. En aquest punt de cocció l’interior continua sent sagnant, però és lleugerament més calent que l’anterior
    • Temperatura: 52-55 ºC.
    • Temps de cocció: 6 minuts.
    • Per a qui? Per als que volen una carn tendra i sucosa, però no tan crua.
       
  • Carn al punt: segellada per fora i amb un 50 % de color vermell a l’interior. Tot i que l’interior de la carn és una mica més cuita, és ideal perquè la carn no perd la seva suculència.
    • Temperatura: 55-60 ºC.
    • Temps de cocció: 7-8 minuts.
    • Per a qui? Per als que triïn l’opció més popular i busquin el terme mitjà en el punt de cocció.
       
  • Carn ben cuita (o ben feta): de color marró per fora i amb un interior poc rosat, lleugerament marronós. La carn deixa de ser sucosa i perd bona part de la seva tendresa original.
    • Temperatura: 65-71 ºC.
    • Temps de cocció: 9-11 minuts.
    • Per a qui? Per als que troben que la carn al punt encara és massa rosada i cruejant.
       
  • Carn molt cuita (o molt feta): de color marró grisenc per fora i completament marronosa a l’interior. Encara que sigui de qualitat, en aquest punt de cocció la carn perd la seva tendresa i suculència.
    • Temperatura: +71 ºC.
    • Temps de cocció: a partir de 12 minuts.
    • Per a qui? Per als que no vulguin cap rastre de sang a l’interior i estiguin disposats a renunciar a una carn més tendra.

 

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.