BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Recepta d'amanida de mongetes i gambes

07/junio/2019

Recepta d'amanida de mongetes i gambes, ingredients per a 4 persones:

 

  • 1 kg de mongetes amb beina
  • 12 gambes grosses
  • 8 filets d’anxoves salades
  • 8 llesques de pa de baguet
  • Un bocí d’os de pernil o de cotna
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • 1 escalunya
  • sàlvia fresca
  • Alfàbrega fresca
  • 1 manat d’herbes aromàtiques
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre

 

1  Esclovelleu les mongetes i poseu-les en una olla amb l’os de pernil, les herbes aromàtiques i la sàlvia. Cobriu-ho generosament amb aigua i feu que arrenqui el bull. Ajusteu el foc i deixeu-ho coure uns 25 min, verificant-ne el punt de cocció.

2  Escaldeu els tomàquets 10 s en aigua bullent i peleu-los. Retireu-ne les llavors i el copoll, i talleu-ne la polpa a dauets; poseu-los en un bol. Peleu els alls i l’escalunya i piqueu-ho ben menut, juntament amb l’alfàbrega. Barregeu-ho amb una cullerada d’oli i regueu-hi el tomàquet. Salpebreu-ho amb moderació.

3  Quan les mongetes estiguin cuites, escorreu-les i deixeu-les entebeir. Torreu les llesques de pa i coeu les gambes a la planxa; separeu-ne les cues i reserveu-ne els caps i les cloves per a una salsa.

4  Barregeu un parell de cullerades generoses de tomàquet marinat amb les mongetes, regueu-ho amb una mica més d’oli i incorporeu-hi les cues de gamba. Repartiu el tomàquet restant damunt les llesques torrades i remateu-ho amb un filet d’anxova. Presenteu les mongetes en un bol i les llesques en una plata, al costat.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.