BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Faves a la catalana amb botifarra negra

13/febrero/2024

Ingredients per a 1 persona:

  • 400 g de faves pelades.
  • 4 botifarres negres.
  • 1 ceba.
  • 2 grans d'alls.
  • 2 tomàquets.
  • 1/2 copa de vi blanc.
  • Oli d'oliva verge extra.
  • Sal.
  • Pebre.
  • Brou de pollastre (opcional).
  • Pebre vermell (opcional).
  • Pa ratllat per decorar (opcional).

Preparació:

  1. En una cassola gran, escalfa dues cullerades d'oli d'oliva a foc mitjà.
  2. Afegeix la ceba picada i sofregeix fins que estigui transparent.
  3. Afegeix els alls picats i sofregeix durant uns minuts fins que desprenguin el seu aroma.
  4. Incorpora les rodanxes de botifarra negra a la cassola i cuina-les fins que estiguin daurades. Si vols un toc picant, pots afegir pebre vermell a gust.
  5. Afegeix els tomàquets picats i cuina'ls fins que es desfacin i es converteixin en una salsa. Remena-ho bé per integrar els ingredients.
  6. Incorpora les faves pelades a la cassola i barreja-les amb la resta dels ingredients.
  7. Deixa que es cuinin juntes durant uns minuts perquè les faves absorbeixin els sabors.
  8. Aboca mitja copa de vi blanc a la cassola. Deixa que el vi redueixi una mica, aportant un sabor intens als ingredients.
  9. Afegeix una tassa de brou de pollastre o aigua a la cassola. Deixa que la mescla arribi a bullir, després redueix el foc i deixa-ho coure a foc lent fins que les faves estiguin tendres i el guisat hagi agafat tots els sabors.
  10. Prova i ajusta la sal i el pebre segons el teu gust. Si ho desitges, decora amb pebre negre mòlt per donar un toc final de sabor intens.
  11. Opcionalment, pots empolvorar una mica de pa ratllat per sobre abans de servir.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.