BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Cuina amb ous, bons i saludables

13/abril/2021

L'ou és un aliment cardiosaludable i amb una rica aportació proteica. Per això, en una dieta equilibrada, pots consumir-ne tranquil·lament quatre o cinc unitats a la setmana. A més, els ous són un producte econòmic, nutritiu i fàcil de cuinar. De manera, que ja no tens excusa per menjar ous preparats de mil i una maneres.

Rossos i de gallina!
Tot i que hi ha espècies diverses d'ous (de guatlla, d'estruç, d'ànec, d'emú, d'oca...), els més habituals a la nostra cuina són els de gallina, sobretot rossos, però també blancs. El color no influeix en el sabor. Tampoc la mida, que no és important; el que compta és el pes. Així, doncs, tenim de talla S (53 grams o menys), M (entre 53 i 63), L (entre 63 i 73), i XL (73 grams o més). Per a tots els gustos. I també pots optar per ous ecològics!

A l'hora de comprar-los, pots adquirir els ous frescos, però, segons les necessitats, pots optar per altres versions: pasteuritzats, congelats, en barra i cuits, ous durs cuits... Fins i tot, pots adquirir-ne la clara i el rovell per separat i pasteuritzats, molt útils en rebosteria, perquè són molt fàcils de fer servir.

Un cop a casa, abans de cuinar-los no convé treure'ls directament de la nevera, cal deixar-lo prèviament una estona a temperatura ambient. I, sobretot, no s'han de rentar amb aigua, ja que la closca és porosa i permeable, i podria penetrar a dins de l'ou. Si tens dubtes de la frescor de l'ou, a banda de consultar la data de caducitat, tens un truc molt fàcil per esbrinar-ho. Posa'l en aigua: si un ou és fresc, no flota. Si puja fins a la superfície... val més que no te'l mengis!

Cuina dolça i salada
L'ou és molt versàtil i el pots fer servir en moltíssimes receptes, sigui com a ingredient principal o com a element espessidor (en les cremes), airejador (en un pa de pessic), emulsionant (en una maionesa, una salsa holandesa, un gelat o una mousse) o colorant (per pintar peces de brioixeria, panellets, coques, pastes de full...), entre altres possibilitats.

A banda de fer-los servir en moltes preparacions (també formen part de la pasta fresca i dels nyoquis), si el que vols és menjar-los sols, els ous es poden coure de moltes maneres: passats per aigua, remenats, trencats, al plat... A banda dels clàssics i boníssims ous ferrats, la segona manera tradicional de coure els ous són fets en truita, una opció que obre un ventall amplíssim de possibilitats, ja que pots fer truites per a tots els gustos: de verdures, de bolets, de patata, amb suc... i, fins i tot, dolces!

Amb closca!
En termes generals, els ous amb closca, pots preparar-los coent-los en aigua bullent. Segons el temps de cocció, seran ous passats per aigua (uns tres minuts, perquè quedi la clara cuita i el rovell cru), mollets (uns cinc minuts, de manera que la clara queda una mica més feta i es poden pelar, i el rovell és semilíquid), durs (uns vuit minuts, l'interior queda fet i es poden pelar). Amb closca, també els pots coure a baixa temperatura (per aconseguir una clara tot just quallada i un rovell totalment líquid).

La cocció més tradicional dels ous sense closca és fer-los escalfats o poché, és a dir, els has de coure en aigua —amb sal i un raig de vinagre— a punt de bullir, durant molt poc temps, tres o quatre minuts. Sense la closca, també els pots preparar en truita, remenats, ferrats, trencats, a la planxa o al plat.

Cuits amb o sense closca, els ous són un aliment complet, que pot formar part de la dieta habitual, ja que aporta proteïnes d'alt valor biològic, així com diversos minerals i vitamines. Però el més important és que un plat amb ous és un plat rodó!

 

Gestión del consentimiento de las Cookies
Te informamos que en este sitio web, propiedad de Bon Preu, S.A.U., se utilizan cookies propias técnicas, de personalización y de terceros para analizar el uso del sitio web, recopilando información sobre tu comportamiento con el fin de desarrollar un perfil específico sobre ti y mostrarte publicidad en función del mismo. A continuación, podrás aceptarlas todas haciendo clic en la opción ‘Aceptar’, rechazarlas todas menos las estrictamente necesarias haciendo clic en ‘Rechazar’ o configurarlas según tus preferencias mediante el botón ‘Configurar’. Para más información, consulta nuestra Política de cookies.