BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Costelles de porc amb salsa de castanya i vermut

Per a 4 persones

01/octubre/2024

Ingredients:

  • 8 costelles de porc
  • 200 g de castanyes pelades
  • 200 ml de vermut vermell
  • 200 ml de brou
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • 2 cullerades de mantega
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • 1 cullerada de farina
  • 1 branca de romaní fresc
  • 1 culleradeta de mel
  • Sal
  • Pebre negre
  • Julivert fresc picat

Preparació:

1. Costelles:

  • Salpebra les costelles de porc per ambdós costats.
  • En una paella gran, escalfa una cullerada d’oli d’oliva i una cullerada de mantega.
  • Segella les costelles per ambdós costats fins que quedin daurades i cruixents per fora, però sucoses per dins. Retira-les de la paella i reserva-les.
     

2. Salsa:

  • Pela i pica la ceba i els alls.
  • A la mateixa paella on has cuinat les costelles, afegeix-hi una cullerada més d'oli d'oliva i sofregeix la ceba fins que estigui ben tendra i lleugerament daurada, uns 5 minuts.
  • Incorpora l'all picat i cuina’l durant un minut més fins que desprengui aroma.
  • Afegeix-hi la cullerada de farina i remena-ho tot bé durant 1-2 minuts perquè la farina es cuini i la salsa espesseixi.
     

3. Cuina amb el vermut i el brou:

  • Afegeix-hi el vermut vermell a la paella i deixa-ho reduir durant 2-3 minuts, remenant de tant en tant.
  • Incorpora-hi el brou de carn, la branca de romaní i les castanyes pelades. Porta-ho a ebullició i després redueix el foc a mitjà-baix, deixant que la salsa cogui a foc lent durant uns 15-20 minuts, fins que les castanyes estiguin tendres i la salsa hagi espessit una mica.
     

4. Finalització de la salsa:

  • Treu la branca de romaní de la paella.
  • Afegeix la mel i rectifica de sal i pebre al gust.
  • Si la salsa queda massa espessa, pots afegir una mica més de brou o d'aigua fins a obtenir la consistència desitjada.

5. Acabar el plat:

  • Reincorpora les costelles a la paella amb la salsa de castanya i vermut.
  • Cuina-les a foc suau durant 5-7 minuts més, girant-les perquè s'impregnin bé de la salsa i acabin de coure's per dins.
  • Decora amb una mica de julivert fresc picat per donar un toc de color.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.