BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

En el blog de Bonpreu y Esclat, puedes encontrar recetas, consejos nutricionales, información de actualidad sobre alimentación, hablamos sobre gastronomía de nuestro territorio y muchos otros temas.

null

Blogs

Canelons de pernil ibèric amb beixamel de formatge

01/noviembre/2024

Ingredients:

  • 300 g de pernil ibèric d'una part no gaire magra
  • 2 cebes
  • 1 l de llet sencera
  • 5 rovells d'ou
  • 100 g de farina
  • 50 g de midó de blat de moro
  • 30 g de mantega
  • 100 g d'emmental ratllat
  • Plaques de canelons
  • Sal
  • Pebre negre
  • Nou moscada
  • Oli d'oliva verge extra


Per a la beixamel de formatge:

  • 750 ml de llet sencera
  • 150 g d'emmental ratllat
  • 50 g de mantega
  • 50 g de farina

 

Preparació:

  1. En una cassola fonda amb un fil d'oli, sofregeix la ceba picada molt fina fins que s'enrosseixi.
  2. Mentrestant, pica el pernil molt menut.
  3. En un bol a part, mescla la llet, la farina, el midó de blat de moro, els rovells, la sal, una mica de pebre, un polsim de nou moscada i el pernil trinxat. Fes-ho amb les varetes, procurant que no quedi farina dipositada al fons.
  4. Quan la ceba estigui ben rossa, afegeix la mantega a la cassola i aboca-hi la mescla del bol. Continua remenant sense parar amb una pala de fusta. Quan comenci a espessir baixa la intensitat del foc i remena-ho bé perquè no s'enganxi. En pocs minuts tindràs la farsa dels canelons cuita.

Per a la beixamel amb formatge:

  1. Fon la mantega en una cassola, incorpora-hi la farina i cou-la lleugerament un parell de minuts, fins que comenci a fer bombolles, sense arribar a daurar-se.
  2. En una altra olla, escalfa la llet i posa-la de cop a la cassola. Remena enèrgicament amb unes varetes per desfer els grumolls i abaixa el ritme mentre deixes que la beixamel bulli a foc suau 5 min. Afegeix-hi el formatge ratllat i cou-ho sense deixar de remenar, 5 min més. Reserva la beixamel.
  3. En una olla amb aigua, sal i un raig d'oli, cou les plaques de canalons. Refreda-les, estén-les sobre un drap i asseca-les. Reparteix la farsa sobre les plaques de canelons.
  4. Escalfa el forn a 190 °C.
  5. Embolica els canelons, posa'ls en una placa de forn untada amb mantega, cobreix-los amb beixamel i posa-hi per sobre formatge ratllat i unes boletes de mantega.
  6. Cou-los a 190 °C, 15-20 min, per escalfar-los i gratinar-los.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar análisis de uso y medición de nuestra web, así como para mostrarte publicidad personalizada a partir de tu perfil y hábitos de navegación. Puedes aceptar todas las cookies pulsando el botón "Aceptar" o configurar o rechazar su uso pulsando los botones "Configurar" o "Rechazar". Más información.