Responsive Image

Safata de formatges gourmet

Aquests formatges acontentaran els paladars més exigents i alhora són aptes per a tothom; és a dir, que els neòfits hi descobriran gustos potser inesperats i els que busquin alguna cosa més, també la hi trobaran. Són formatges que necessiten poc acompanyament, però que, si el tenen, trauran el millor. Una combinació de fruita seca natural amb predomini de nous, un pa elaborat amb una barreja de cereals i un vi blanc amb una mica de criança seran una bona elecció.

Vols saber com consumir-la? Segueix aquest ordre!
Responsive Image

1. Formatge Neu del Cadí

La llet de les vaques del Pirineu, en concret de l’Alt Urgell i la Cerdanya, són l’origen d’aquest formatge de pasta tova i cotna florida de color gris. Després Cadí l’elabora amb molta cura per aconseguir un formatge de textura cremosa i aromes que recorden els bolets, la tòfona o les pastures humides.

Maridatge

Es pot menjar a temperatura ambient i calent ben desfet. En aquest segon cas, s’aconsella menjar-lo directament amb cullera o amb unes galetetes de pa quadrades, d’aquestes una mica dures, perquè l’escalfor no desfaci el pa. Si a aquesta combinació hi voleu afegir bolets saltats connectareu les aromes del formatge que notareu al nas amb el gust que trobareu a la boca.


Responsive Image

2. Formatge Boffard

Els vuit mesos de maduració mínima d’aquest formatge de llet d’ovella li donen un punt picant i una aroma que recorda la fruita seca. És dens, de gust intens i una mica salat, i és fruit d’una llarga tradició formatgera. Una part de la singularitat en el seu gust s’explica perquè, durant la maduració, es va fregant amb oli d’oliva, que de forma subtil penetra en la peça.

Maridatge

La ceba caramel·litzada serà una gran combinació amb el formatge Boffard. Si la feu vosaltres, millor que sigui sense sucre afegit i, si la compreu, mireu que no sigui especialment dolça. La textura i el gust de la ceba es fusionaran perfectament amb la del formatge i amb el seu punt picant.


Responsive Image

3. Formatge Tête de Moine

És el formatge estèticament més elegant de tota aquesta safata. Es presenta amb uns encenalls delicats amb forma de flor que li donen una textura esponjosa. Les seves aromes són intenses, potser més que el seu gust, que és més aviat suau, però amb un final picant. Està elaborat amb llet de vaca i és d’origen suís.

Maridatge

Aquest formatge no permet ser consumit amb coberts, per la qual cosa té un aliat perfecte en el raïm natural, que també s’ha de menjar amb les mans. Així, amb el mateix gest podem contrastar les dues textures, una d’extremadament vaporosa i una altra que requereix la mossegada de les dents. La dolçor del raïm farà sortir nous gustos al formatge, mentre el picant agradable persistirà a la boca.


Responsive Image

4. Formatge Le Gruyère reserva Kalbach

Tot i que encara perdura aquesta creença popular, el gruyère no té forats. És un formatge suís, elaborat amb llet de vaca de pastura, que té un gust intens i aromes de mel i fruita seca. La seva textura és més aviat cremosa i la pasta consistent. És un formatge tradicional, tot i que no va ser fins fa una mica més de 20 anys que es va crear una denominació pròpia per garantir-ne el seu origen.

Maridatge

I amb un clàssic no cal experiments. Busqueu un codonyat ben dolç que accentuï les aromes de mel del formatge i que li extregui la dolçor al màxim. Per contrast, percebrem més la part salada del gruyère, que ens farà literalment la boca aigua.


Responsive Image

5. Formatge d’ovella amb tòfona

Aquest és un formatge especialment aromàtic per l’aportació de la trufa. Està elaborat amb llet d’ovella i és de pasta dura, però té una textura cremosa. El color groc pàl·lid del formatge està tacat de punts negres de la trufa que a la boca desprenen tota la intensitat d’aquest fong tan preuat. És un luxe de formatge.

Maridatge

Si bé és cert que en general el vi blanc marida sempre millor amb els formatges, el gust fort d’aquest formatge i l’aroma intensa de tòfona, marida molt bé amb un vi negre amb una mica més de complexitat. Tampoc no pot ser un vi amb una criança molt llarga, però un carinyena del Priorat amb una certa estructura acompanyarà aquesta elaboració tan sofisticada.

Responsive Image
Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.