BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Caldereta de peix amb gambes, bolets i pomes

Per a 4 persones

01/d’octubre/2024

Ingredients:

  • 800 g de peix variat per a caldereta (rap, lluerna, morralla, etc.)
  • 200 g de bolets (xampinyons, rovellons, o ceps)
  • 200 g de gambes
  • 2 pomes (preferiblement àcides)
  • 2 patates grans
  • 1 ceba gran
  • 2 grans d'all
  • 1 pebrot vermell
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 litre de brou de peix
  • 100 ml de vi blanc sec
  • 2 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 cullerada de farina
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre
  • Julivert fresc picat

Preparació:

1. Ingredients:

  • Pela i pica la ceba i els alls finament.
  • Talla el pebrot vermell a tires fines.
  • Ralla els tomàquets o pela'ls i pica'ls en petits daus.
  • Pela les patates i talla-les a rodanxes.
  • Pela les pomes i talla-les a daus mitjans.
  • Neteja els bolets amb un drap humit i talla'ls a trossos si són grans.

2. Sofregit:

  • En una cassola gran, escalfa un raig d'oli d'oliva a foc mitjà.
  • Salta les gambes uns 30 segons per cada costat. Retira-les i reserva-les.
  • En la mateixa cassola, escalfa una mica més d’oli, afegeix-hi la ceba i sofregeix-la fins que estigui transparent i tendra, uns 5-7 minuts.
  • Incorpora-hi l'all picat i el pebrot vermell, i cuina-ho tot junt durant uns minuts fins que el pebrot estigui tendre.
  • Afegeix-hi els tomàquets picats o ratllats, i deixa'ls coure fins que es concentrin i perdin l’aigua, uns 10 minuts.

3. Afegir els bolets i les patates:

  • Incorpora els bolets a la cassola i cuina'ls durant uns 5 minuts fins que comencin a deixar anar el seu suc.
  • Afegeix les patates tallades i remena bé perquè s’impregnin del sofregit.
  • Espolsa la farina sobre les patates i remena perquè es distribueixi uniformement, ajudant així a espessir la caldereta.
     

4. Afegir els líquids i condiments:

  • Afegeix el pebre vermell dolç i remena ràpidament per evitar que es cremi.
  • Aboca el vi blanc a la cassola i deixa'l reduir durant 2-3 minuts.
  • Incorpora el brou de peix, les fulles de llorer, i la branca de farigola. Porta-ho a ebullició.
  • Redueix el foc i deixa-ho a foc lent durant uns 15-20 minuts, fins que les patates estiguin gairebé cuites.
     

5. Afegir el peix, les gambes i les pomes:

  • Afegeix el peix a la cassola, distribuint-lo de manera uniforme sobre les patates i els bolets.
  • Incorpora-hi les pomes tallades i les gambes pelades. Cuina-ho tot durant 10 minuts més, fins que el peix estigui cuit però encara sucós, i les pomes estiguin tendres però no desfetes.
  • Rectifica de sal i pebre al gust.
     

6. Reposar i servir:

  • Retira la cassola del foc i deixa que la caldereta reposi uns minuts perquè els sabors es concentrin.
  • Decora amb julivert fresc picat i una gamba per sobre abans de servir.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.