BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Tronc de Nadal de vainilla, gerds i caramel

Recepta gravada i elaborada per l'alumnat de l'Escola d'Hostaleria d'Osona

18/de desembre/2021

Per a la planxa de pa de pessic:
50gr d'ou (1)
35gr sucre
35gr de farina fluixa
20gr clares

Munta a la batedora els ous amb 25gr de sucre. Afegeix-hi a poc a poc la farina tamisada I, finalment, la clara muntada amb 10gr de sucre.

Amb la màniga pastissera, posa-ho sobre una safata amb paper de forn i fes un rectangle d'aproximadament 25x20cm. Cou-ho uns 5 minuts a 220ºC. Deixa-ho refredar

Per al xarop de gerds:
50ml d'aigua
20gr de sucre
25gr de polpa de gerds
10ml licor gerds o rom

Bull l'aigua i el sucre I deixa-ho refredar.
Afegeix-hi els gerds triturats i el licor i reserva-ho en fred.

Per al farciment de nata amb vainilla:
400gr nata
1u vainilla
50gr sucre morè

Barreja el sucre amb la vainilla i afegeix-hi progressivament la nata.
Fes-ho bullir I deixa-ho reposar tapat uns 15 minuts.
Reserva-ho a la nevera entre 12 i 24 hores. Un cop passat aquest temps, cola-ho i munta-ho a la batedora.

Per al gelificat de gerds:
250gr de polpa de gerds
3gr agar-agar
50gr sucre

Barreja l'agar-agar i el sucre i aboca-ho sobre la polpa. Remena-ho.
Fes-ho bullir uns 10 segons sense deixar de remenar.
Aboca el preparat en un motlle prèviament filmat i deixa-ho endurir al congelador.
Pots posar tot el gelificat dins del tronc o, si ho prefereixes, reservar-ne la meitat per l'emplatat.

Per al bany de caramel:
100gr de sucre
200gr de nata
50gr de xocolata blanca
10gr de fulles de gelatina

Fes caramel amb els 100gr de sucre. Afegeix-hi la nata a poc a poc i deixa-ho bullir 30 segons més.
Aboca-ho sobre la xocolata blanca i, després, afegeix-hi les fulles de gelatina prèviament hidratades amb aigua freda i escorregudes. Deixa-ho refredar i quallar.
En el moment de banyar el tronc, fon el caramel fins a arribar a 30-35ºC.

Muntatge:
Pinta la planxa de bescuit amb el xarop de gerds.
Allisa el farciment de nata i vainilla i posa-hi la meitat del gelificat a tires o daus.
Enrotlla el tronc amb un paper de forn.
Reserva-ho al congelador per tal que s'endureixi una mica.
Banya el tronc amb el bany de caramel i decora'l amb encenalls de xocolata.


 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.