BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Timbal de poma caramel·litzada amb formatge de cabra i menta

16/de desembre/2020

Recepta de timbal de poma carame·litzada amb formatge de cabra i menta de la Mar Atencia

Ingredients per a 4 persones:
100 g de mantega
40 g de sucre
1 kg de pomes Golden
1 cullerada de panses sultanes
1 cullerada de pinyons
4 rodanxes de formatge de cabra en rull
100 ml d’oli d’oliva suau
menta fresca
pebre blanc molt
sal
sèsam negre

Preparació:

  1. Fon la mantega amb el sucre per formar un caramel molt suau. Afegeix-hi les pomes pelades i tallades, les panses i els pinyons. Cou-ho fins que la poma caramel·litzi. Afegeix-hi sal i pebre blanc. Reserva-ho.
     
  2. Emulsiona l’oli d’oliva amb fulles de menta fresca fent servir la batedora. Reserva’l.
     
  3. Talla el rull de cabra a rodanxes de la mida d’un dit i mig. Preescalfa el forn amb el gratinador a 180 °C. Col·loca un motllo rodó d’emplatar sobre una safata antiadherent, posa-hi la poma caramel·litzada fins a l’altura que vulguis i, a sobre, el formatge de cabra. Gratina-ho fins que quedi daurat i amb una capa cruixent.
     
  4. Emplata-ho posant el motllo sencer al centre del plat amb l’ajuda d’una espàtula. Amb una cullera, dibuixa un fil d’oli de menta al voltant del motllo i una mica per sobre del timbal. Decora-ho amb les llavors de sèsam negre per sobre del formatge.
     
  5. Retira el motllo amb cura, acaba el plat amb un parell de fulletes de menta com a decoració i serveix-lo.

 

 

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.