BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Sopa de carxofes amb bunyols de bacallà i greixonets de pernil ibèric

Recepta realitzada i gravada pels i les alumnes del CFGM del Pack de Cuina i Pastisseria de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.

14/d’abril/2021

Consulta la recepta en vídeo aquí

Ingredients per a 4-6 persones:

Sopa de carxofes:
9 carxofes 
2,5 l d’aigua mineral
20 g de farina 
100 g d’oli d’oliva verge 
sal 

Bunyols de bacallà
250 g de bacallà dessalat
125 g de farina
80 g de mantega
3 o 4 ous
2 grans d’all
30 fulles julivert
oli
sal

Xips de carxofa
2 carxofes pelades 
oli d’oliva 

Greixonets de pernil ibèric
150 g de pernil ibèric gras 
 

Preparació de la sopa de carxofes:
1. Pela les carxofes i guardem-les en un pot amb aigua i cues de julivert.

2. Posa al foc una olla amb l'oli d'oliva verge i la farina. Remena-ho i quan la farina sigui cuita, afegeix l'aigua, sala-ho i, quan arrenqui el bull, afegeix-hi les 9 carxofes i deixa-les coure uns 30 minuts.

3. Quan estiguin cuites, les triturem i les passem per un colador.

Preparació dels bunyols de bacallà:
1. Escalda el bacallà en 500ml d'aigua i l'escorre'l. Reserva'n l'aigua.

2. Escalfa ¼ de litre d'aigua d'escaldar el bacallà amb la mantega i un pessic de sal. Quan bulli, afegeix la farina sense parar de remenar fins que la massa quedi homogènia.

3. Fora del foc, afegeix els ous un per un, tot remenant amb l'espàtula. Seguidament, afegeix-hi el bacallà picat amb all i julivert.

4. Agafa porcions de 25g de la pasta i fregeix-les a 160º-180º. Quan els bunyols estiguin rossos, posa'ls sobre un paper absorbent.

Preparació dels xips de carxofa:
1. Lamina 3 carxofes, fregeix-les en l'oli i reserva-les sobre un paper absorbent.

Preparació dels greixonets de pernil ibèric:
1. Estira el pernil en una safata a 90º durant 10-15 minuts fins que quedi ben cruixent i ja pots emplatar! nuts fins que quedi cruixent

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.