BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Recepta de calamars amb olivada

24/de maig/2019

Recepta de calamars amb olivada, ingredients per a 4 persones:

 

  • 1,5 kg de calamars petits
  • 4 tomàquets madurs
  • 200 g d’olivada negra
  • 1 gra d’all
  • Farigola fresca
  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 12 cullerades d’oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre

 

1 Peleu el gra d’all i talleu-lo menut. Poseu-lo al bol de la batedora amb l’olivada, el vinagre, set cullerades d’oli, la farigola i un toc de pebre. Treballeu-ho fins a obtenir una pasta homogènia i reserveu-ho.

2 Netegeu els calamars retirant els becs dels caps. En una paella antiadherent, poseu un parell de cullerades d’oli i salteu-hi les bosses i els caps de calamar, ben escorreguts, 5 min, remenant-los i mantenint-ho tapat. Al final de la cocció, salpebreu-los.

3 Ompliu les bosses dels calamars amb el preparat d’olivada negra i posant el cap en la seva posició natural, tot aguantant-lo amb un escuradents que, a més, tanqui la bossa. Passeu-los pel forn calent, a 170 ºC, 5 min.

Escaldeu i peleu els tomàquets, retireu-los les llavors i tritureu-los i barregeu-los amb tres cullerades d’oli i un punt de sal fins a formar una mena de crema.

5 Presenteu aquesta crema com a fons i, al damunt, els calamars ben calents.

Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.