BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Mossos de vieira amb maionesa de safrà i ous de salmó

04/de desembre/2021

Ingredients per a 4 persones:

  • 12 vieires petites (petxines variades)
  • 1 llimona
  • 1 llima
  • 50 ml de vinagre d’arròs
  • 100 ml d’oli de gira-sol
  • 6 brins de safrà
  • 1 ou
  • 1 llimona
  • 30 g d’ous de salmó
  • 1 rodanxa de pa de sègol
  • brots de fulles verdes
  • oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Escalfa l’oli de gira-sol a 80 ºC amb els brins de safrà i deixa macerar un mínim de 24 h.
  2. Al got de la trituradora, posa un ou, una punta de sal i el suc de mitja llimona; sense parar de muntar-ho, afegeix l’oli de safrà a poc a poc, fins a formar una maionesa.
  3. Treu les vieires de la closca i posa-les en un bol amb aigua freda, glaçons i un punt de sal, i deixa reposar 30 min.
  4. Esprem el suc de la llimona i de la llima i barreja amb el vinagre d’arròs. Afegeix un punt de sal i pebre negre acabat de moldre.
  5. Afegeix les vieires netes i deixeu-ho macerar 30 min. Treu i escorre.
  6. Talla el pa de sègol a dauets.
  7. Monta els mossos de vieira en les petxines o en unes culleres. Posa una base de maionesa a la cullera, a sobre primer les vieires i després, els ous de salmó, i acaba repartint els daus de pa de sègol i els brots verds.
  8. Serveix de seguida.


 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.