BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Galetes del Drac i la Rosa de Sant Jordi

22/d’abril/2020

Ingredients per a 4 persones:

Per a la massa de les galetes de mantega:

  • 400 g. de farina fluixa
  • 120 g, de sucre llustre
  • 1 ou
  • 200 g, de mantega
  • sal fina

 

Per a la glassa reial de colors:

  • 5 g de clara d’ou
  • 30 g. de sucre llustre (molt fi)
  • Unes gotes de suc de llimona o vinagre
  • Unes gotes del colorant que vulguem (opcional)

 

Preparació:

1. Per a les galetes: Barreja a mà en un bol (si tens una màquina de varetes elèctrica molt millor) la mantega (en textura pomada, mai desfeta) i el sucre fins que estigui ben cremós.

2. Afegeix la sal, la farina tamisada i l’ou. Barreja-ho fins que tinguis una massa homogènia i reserva-la a la nevera, 1 hora mínim, ben tapada.

3. Al cap d’1 hora estira la massa amb un corró fins que et quedi amb un gruix d’uns 5 mm., entre 2 papers de forn. Refreda-la de nou uns 20 minuts.

4. Un cop freda talla-la amb el talla pastes amb la forma que vulguis, en aquest cas en farem dracs i roses. Retira la massa sobrant i reserva-la per tornar a fer més galetes (no la facis servir més de 3 vegades, però, ja que va perdent consistència i les galetes ja no surten igual). Refreda les galetes uns 30 minuts més abans de coure-les.

5. Escalfa el forn a 180ºC amb calor a dalt i a baix i cou les galetes en una safata (que estigui a temperatura ambient, no dins del forn) uns 10-15 minuts, fins que comencin a torrar-se. Treu les galetes del forn i refreda-les sobre una reixa.

6. Per a la glassa reial: Barreja els 3 ingredients fins que et quedi una massa llisa. Omple mànigues pastisseres o reserva-la per decorar les galetes més tard.

7. Quan les galetes siguin fredes decora-les com t’agradin amb la glassa.

8. Deixa assecar la glassa del tot abans de menjar-te-les!

  • Fes tantes masses de glassa reial com colors vulguis.
  • Quan tinguis les galetes fetes les pots repassar per fora amb la glassa. Si les vols pintar per dins pots fer la glassa més liquida, afegint unes gotes d’aigua a la massa.
  • No posis mai la glassa amb les galetes calentes.

 

 

 

Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.