BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Cuixes d’ànec al forn amb salsa de nabius vermells i chutney de pera

04/de desembre/2021

Ingredients per a 4 persones:

  • 8 cuixes d’ànec
  • Salsa de nabius vermells
  • 200 g de nabius vermells (o fruites vermelles en general)
  • 1/2 ceba
  • 100 ml de vi blanc
  • 2 cullerades de sucre de canya
  • Branquetes de farigola fresca
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra 
  • 2 peres
  • 1/2 ceba
  • 1 trosset de gingebre
  • 1 culleradeta de canyella molta
  • 1 culleradeta de xili molt
  • 4 claus d’espècia
  • 80 g de sucre morè
  • 100 ml de vinagre de poma
  • Un pessic de sal
     

Preparació: Per a la salsa

  1. Pela la ceba, talla-la i sofregeix-la a foc lent amb una mica d’oli d'oliva i un pessic de sal durant uns 10 minuts. Afegeix-hi els nabius i el sucre, remena-ho fins que el sucre es dissolgui i rega-ho amb el vi. Incorpora-hi la farigola i cou-ho 10 minuts més. Retira-ho, tritura-ho i reserva-ho.

Preparació: Per al chutney

  1. Pela la ceba i talla-la a brunesa. Pela les peres, treu-los el cor i talla-les a dauets. Posa la ceba en un cassó amb totes les espècies, el sucre i el gingebre. Cou-ho a foc molt suau fins que el sucre s’hagi dissolt. Afegeix-hi les peres, incorpora-hi el vinagre i la sal, remena-ho i continua coent-ho durant mitja hora més, remenant de tant en tant perquè no s’enganxi ni es cremi. Retira-ho i reserva-ho
  2. Salpebra-ho i col·loca les cuixes d’ànec en una safata folrada amb paper de forn. Ruixa-les amb una mica d’oli d’oliva. Cou-les al forn preescalfat a 180 °C durant 1 hora aproximadament, fins que estiguin daurades.
  3. Retira-les i serveix-les acompanyades del chutney i la salsa de nabius.


 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.