BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Croquetes d'escalivada

22/de setembre/2021

Ingredients per a 4 persones:
400 g d'escalivada (1 ceba, 1 pebrot vermell, 1 albergínia)
80 g de farina de blat
600 ml de llet
80 g de mantega
sal
pebre blanc
julivert
2 ous
200 g d'ametlla mòlta
200 g d'ametlla a dauets
200 g de farina
oli d'oliva verge extra
allioli
romesco 

Preparació:

  1. Escalfa la llet a punt de bullir. Escorre bé els líquids de l'escalivada i pica-la a dauets.
  2. En una olla, fon la mantega i afegeix-hi de cop 80 g de farina, sense parar de remenar, fins a diluir-la bé.
  3. Aboca-hi la llet calenta sense parar de remenar-ho. Afegeix-hi l'escalivada picada i condimenta-ho amb sal, pebre blanc molt i el julivert picat. Deixa-ho coure a foc baix 10 min, remenant-ho de tant en tant.
  4. Aboca la massa espessida en una safata amb el fons cobert amb film de cuina i tapada arran també amb film de cuina, i deixa-la refredar completament a la nevera.
  5. Deixa la massa quallada sobre una taula de tallar i, amb un ganivet, raciona-la a quadrats de mida de mos.
  6. Empana les porcions passant-les per farina de blat, ou batut i la barreja de les dues ametlles. Fregeix les croquetes en tandes de poques unitats, en oli abundant, a 180 ºC, fins que estiguin ben daurades i cruixents.
  7. Escorre-les sobre paper de cuina i serveix-les acabades de fer. Acompanya-les amb romesco i allioli.


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.