BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Hamburguesa vegana i bròcoli

10/de març/2021

Ingredients per a 4 persones:
4 panets d’hamburguesa amb llavors
babaganuix

Per a les hamburgueses de mongetes blanques, gingebre i coriandre:
640 g de mongetes blanques
1/2 tassa de coriandre fresc picat
1,5 culleradetes de gingebre fresc ratllat o 1 culleradeta de gingebre en pols
1/2 culleradeta de cúrcuma
80 g de pa ratllat
sal
pebre
oli d’oliva verge extra

Per al bròcoli amb espècies:
1 ceba morada
1 bròcoli
1/2 culleradeta de comí en pols
sal
1/2 culleradeta de coriandre
1/4 de culleradeta de canyella
2 culleradetes d’oli d’oliva verge extra

Preparació:

Per al gabanuix:

  1. Escaliva dues albergínies (45 min a 180 ºC), treu-ne la pela i escorre-les una hora amb un colador.
  2. Posa la polpa de les albergínies en un recipient, afegeix-hi un raig d’oli de sèsam, un raig d’oli d’oliva i sal i tritura-ho bé fins que quedi una consistència semblant a la de l’hummus. Si cal, pots afegir-hi més oli per lligar-ho tot.
     

Per a les hamburgueses: 

  1. En un bol, barreja tots els ingredients. Salpebra-ho.
  2. Forma les hamburgueses.
  3. En una paella amb una mica d’oli d’oliva, cou les hamburgueses a foc mitjà, volta i volta, fins que estiguin daurades.
     

Per al bròcoli amb espècies:

  1. Extreu la part superior del bròcoli i talla’n la tija, aconseguint que semblin arbrets. Si són molt grossos, talla’ls per la meitat.
  2. Posa una olla amb aigua al foc. Quan bulli, afegeix-hi el bròcoli i cou-lo 2 min, a foc fort.
  3. Cola el bròcoli i submergeix-lo immediatament en aigua freda.
  4. Pela la ceba i pica-la. En una paella a foc mitjà amb l’oli d’oliva, cou la ceba, 1 min. Afegeix-hi les espècies 30s més tard. Afegeix-hi el bròcoli i salta’l 2 min. Sala’l.
     

Muntatge:

  1. Torra la part interior dels panets amb llavors en una planxa a foc fort, fins que estiguin ben marcats.
  2. A la base dels panets, posa-hi una cullerada de babaganuix, les hamburgueses i el bròcoli amb espècies.

 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.