BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Bunyols de vent

08/d’abril/2020

Abans que arribi el dia de la mona amb tota la seva dolçor, els bunyols de vent ens han endolcit tota la Quaresma. Estan elaborats amb una base de farina fregida en oli i, després, ensucrada. S'anomenen de Quaresma o de vent perquè són fets d'una massa molt flonja i sembla que, per dins, estiguin buits, és a dir farcits de vent. Si no t’atreveixes a fer-los a casa, en trobaràs de boníssims a les nostres fleques.

Ingredients per a uns 30 bunyols:

  • 75 g de farina
  • 125 ml de llet (també pots utilitzar aigua)
  • 3 ous mitjans
  • 20-30 g de sucre
  • sal
  • oli d’oliva verge extra
  • llevat
  • greix de porc (opcional)
  • anís

 

Preparació: 

Per a la massa: en un bol, posa la farina en forma de volcà i incorpora-hi tots els ingredients menys l’oli i l’anís Pasta la barreja i deixa-la reposar 2 h al bol, tapada i en un lloc temperat. D’aquesta manera, la massa doblarà el seu volum. Agafa petites porcions de massa i fes-les agafar la forma definitiva. Posa oli abundant en una paella. Quan estigui ben calent, afegeix-hi les porcions de massa i deixa-les fins que quedin daurades pels costats. Treu els bunyols de la paella, escorra'ls i posa-hi l’anís i una mica de sucre per sobre.

 

Gestió del consentiment de les Cookies
T'informem que en aquest lloc web, titularitat de Bon Preu, S.A.U, s'utilitzen cookies pròpies tècniques, de personalització, i de tercers per analitzar l’ús del lloc web recollint informació sobre el teu comportament, a fi de desenvolupar un perfil específic sobre tu i mostrar-te publicitat en funció del mateix. A continuació, podràs acceptar-les totes fent clic a l’opció ‘Acceptar’, rebutjar-les totes menys les estrictament necessàries fent clic a ‘Rebutjar’ o configurar-les segons les teves preferències mitjançant el botó ‘Configurar’. Par a més informació consulta la nostra Política de cookies.