BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Truita de patates amb ceba caramel·litzada i pernil ibèric

01/de novembre/2024

Ingredients:

  • 500 g de patates
  • 4 ous grossos
  • 500 ml d'oli d'oliva extra verge
  • Sal
  • 1 ceba grossa
  • 100 g de pernil ibèric tallat a daus

Preparació:

  1. Renta, pela i talla les patates a làmines molt fines. Fes el mateix amb la ceba, però en trossos més petits.
  2. Posa un raig d'oli d'oliva extra verge a escalfar en una paella i, quan estigui ben calent, tira-hi les patates.
  3. Fregeix-les a foc fort i, passats uns minuts, abaixa la temperatura. Remena-les de tant en tant perquè no s'enganxin i, quan estiguin una mica daurades, retira-les i escorre-les bé.
  4. Posa oli en una paella a part i cou-hi la ceba, a foc mitjà, uns minuts fins que estigui ben daurada. És important anar remenant la ceba mentre es cuina perquè no s'enganxi i es cremi.
  5. Bat bé els ous i posa-hi una mica de sal. Mescla'ls bé al bol amb les patates, la ceba i el pernil.
  6. Escalfa dues cullerades petites d'oli d'oliva verge extra i aboca-hi la barreja d'ou, patates, ceba i pernil. Cuina-ho a foc mitjà-alt 3-4 min i quan vegis que comença a quallar, dona-li la volta.
  7. Repeteix el procés amb l'altre costat de la truita, fins que quedi al teu gust.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.