BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Sopa de musclos amb salsa criolla

28/d’abril/2020

L’autor d'Els Tres Mosqueters, Alexandre Dumas, era un gran aficionat a la gastronomia i això es reflecteix en la seva obra més coneguda, on el menjar comparteix protagonisme amb les aventures dels mosqueters i d’Artagnan. Precisament, un dels membres d’aquest cos d’elit de la guàrdia reial francesa, Porthos, té una debilitat especial per la sopa de musclos, una preparació molt fàcil i d’estil mariner que ens omple el paladar del gust del mar.

Et proposem, doncs, una versió de la sopa de musclos, en aquest cas acompanyada amb salsa criolla. Tasta-la i te n’enamoraràs de seguida. Segur que t'entren ganes de llegir Els Tres Mosqueters. Bon profit i bona lectura!

 

Ingredients per a 4 persones:

Per al brou:

  • 1,5 kg. de musclos de roca
  • 2 l. d'aigua
  • 1 fulla de llorer
  • sal
  • 500 g. de caps i espines de peix
  • 100 g. d'arròs (opcional)

 

Per al sofregit:

  • 1 ceba grossa
  • 2-3 grans d'all
  • 1 branca d'api
  • 1 cullerada de tomàquet triturat
  • 1 cullerada de pebre vermell fumat
  • Fulles de marialluïsa
  • 50 ml. d'oli d'oliva verge extra

 

Per a la salsa criolla:

  • 1 ceba de Figueres
  • el suc d'1-2 llimes
  • sal
  • pebre negre
  • oli d'oliva verge extra

 

Preparació:

1. Neteja els musclos. Fes-los bullir en una olla amb l'aigua, retirant-los a mesura que s'obrin. 

2. Posa els caps i les espines, nets de vísceres i sang, dins de l'aigua dels musclos, amb el llorer, i fes que arrenqui el bull, escumant-ho; cou-ho tapat i a foc lent 15 minuts. Retira-ho del foc i deixa-ho reposar uns minuts. Cola el brou.

3. En una cassola, fes un sofregit amb l'oli, la ceba, els alls i l'api, tot pelat i picat. Afegeix-hi el tomàquet i fes-ho coure 5 minuts. Mulla-ho amb el brou i fes-ho bullir. Afegeix-hi l'arròs i deixa-ho coure 15 minuts.

4. Per a la salsa criolla: pela la ceba i talla-la a juliana fina. Deixa-la reposar dins d'aigua freda 5-10 minuts, escorre-la i amaneix-la amb el suc de la llima, sal i pebre, un raig d'oli i julivert picat. Serveix-ho en un bol.

5. Quan l'arròs estigui cuit, retira la cassola del foc, afegeix-hi els musclos i la marialluïsa i rectifica-ho de sal.

 

 

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.