BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Sardines en escabetx

Per només 2,65 € la ració

01/d’agost/2024

Ingredients per a 4 persones:

  • 8 lloms de sardines nets sense espines
  • 300 g oli d'oliva verge extra
  • 100 g de vinagre de poma
  • 50 g de vermut blanc
  • La ratlladura de 1/2 taronja
  • 6 grans d'all
  • 1 ceba dolça
  • 2 pastanagues
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 1 culleradeta pebre negre en gra
  • 2 fulles de llorer
  • 1 culleradeta de farigola seca
  • 1 culleradeta de romaní sec
  • 1 culleradeta de sal

Preparació:

  1. Pela i talla les pastanagues a rodanxes fines.
  2. Pela i talla els alls a làmines fines.
  3. Pela i talla la ceba a la juliana.
  4. Escalfa l'oli d'oliva en una cassola a foc mitjà. Posa-hi els alls laminats, la
    ceba i la pastanaga i cuina-ho a foc baix fins que les hortalisses estiguin tendres.
  5. Abaixa la intensitat del foc i afegeix-hi la ratlladura de taronja, el pebre vermell, el vinagre, el vermut, el pebre, el romaní, el llorer i la sal. Deixa-ho bullir a foc suau 5-8 min.
  6. Finalment, posa-hi les sardines amb la pell cap amunt, submergint-les en l'escabetx amb cura. Cuina-les un parell de minuts, retira-les del foc i tapa-ho. Pots menjar-te-les al moment, però quedaran més bones si les deixes reposar a la nevera 24 hores.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.