BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Salmó Bella Aurora

24/d’abril/2020

A l'emotiva novel·la El Camí de les Aigües (Amsterdam, 2012), Carme Martí explica com Maria Badia, una cuinera jubilada de l’Espluga de Francolí, decideix recollir totes les receptes que ha cuinat al llarg de la seva vida en un receptari que, anys després, arriba a les mans de l’altra protagonista del llibre, la Laura. Una de les receptes que hi ha en aquest receptari és la del salmó Bella Aurora, un plat mariner de clara inspiració francesa que pots fer a casa seguint els passos que t’indiquem a continuació.

 

Ingredients per a 4 persones :

  • 1 kg. de salmó amb l’espina
  • 200 g. de mantega
  • oli d'oliva verge extra
  • 50 g. de pa ratllat
  • 8 llagostins
  • 12 cloïsses grosses
  • 1 tòfona
  • 1 llimona
  • Sal

 

Per a la salsa Royal:

  • 300 g. de tomàquets
  • 1/2 copa de vinagre
  • 3 rovells d'ou
  • mantega
  • cerfull
  • sal
  • pebre negre

 

Preparació:

1. Neteja el salmó i talla’l en tres rodanxes. Sala-les i esprem-hi el suc de la llimona per sobre.

2. Empolsina el salmó amb pa ratllat i cou-lo en una paella amb una mica d'oli. Retira’l del foc i posa’l en una safata, amanit amb mantega fosa. Posa’l al forn, a foc fort, 15 min.

3. Bull els llagostins amb aigua i sal uns 3 min. Escorre’ls i pela’ls deixant la part final de la cua amb la clova. Obre les cloïsses al vapor amb un dit d’aigua i treu-les de la closca.

4. Per a la salsa Royal: bull el vinagre amb una cullerada d'aigua, 2 min. Afegeix-hi els tomàquets bullits, escorreguts i passats pel colador. Deixa-ho coure fins que s’espesseixi. Treu-ho del foc, deixa-ho refredar i afegeix-hi els rovells d'ou.

5. Cou-ho a foc molt lent, sempre remenant-ho amb el batedor, fins que la salsa quedi lligada, espessa i fina com una crema (vigila que l’ou no qualli massa, sinó farà grumolls). Retira-ho del foc i afegeix-hi mantega fosa i cerfull picat; salpebra-ho.

6. Cobreix les cloïsses amb la salsa i empolsina-ho amb una mica de tòfona picada ben fina.

7. Posa una mica de salsa a la base del plat, a sobre el salmó, i cobreix-ho amb més salsa. Al voltant, posa-hi els llagostins intercalats amb rodanxes fines de tòfona.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.