BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Rissoto amb bolets i espàrrecs

14/de febrer/2023

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 all
  • 1 ceba
  • 70 g de formatge parmesà
  • 40 g de mantega
  • 1 gotet de vi blanc dolç
  • 1 litre de brou de pollastre
  • 350 g d’arròs
  • Un rajolí d’oli d’oliva verge extra
  • 250 g de bolets variats (xampinyons, rossinyols, ceps)
  • 16-20 unitats d’espàrrecs verds
  • Un pessic de sal
  • Pebre negre molt

Elaboració:

  1. Per al risotto: Talla la ceba en daus ben fins, a brunesa. Talla els espàrrecs en 3 parts cadascun.
  2. En una cassola posa una cullerada de mantega, un rajolí d’oli i posa el gra d’all una mica xafat i la ceba picada. Deixa coure a foc lent fins que la ceba estigui ben transparent i cuita.
  3. Afegeix els bolets tallats en trossos grans i sofregeix-los 5 minuts. Afegeix els espàrrecs, i deixa’ls un parell de minuts.
  4. Aboca l’arròs i cuina’l un parell de minuts amb els bolets, els espàrrecs i la ceba.
  5. Tira el vi blanc i deixa’l reduir del tot.
  6. Aboca el brou de pollastre a poc a poc perquè l’arròs vagi absorbint a poc a poc el caldo.
  7. Quan es quedi sense caldo, afegeix-ne de nou i repeteix l’operació fins a acabar la cocció de l’arròs.
  8. És important anar remenant tota l’estona per deixar un arròs cremós. Salpebra i retira l’arròs del foc. Deixa’l reposar 1 minut fora del foc.
  9. Afegeix el formatge parmesà i un dau de mantega i remena amb cura perquè ens quedi ben cremós.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.