BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Recepta de sípia amb ceba

22/de març/2019

Recepta de sípia amb ceba, ingredients per a 4 persones: 

 

  • 1 kg de sípia
  • 5 cebes mitjanes
  • 2 grans d’all
  • 40 ml de vi blanc sec
  • 1 cullerada d’absenta o similar
  • 1 brot de farigola
  • 2 fulles de llorer
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal pebre negre
  • 150 g de pèsols (frescos o congelats)

 

1 Poliu la sípia i talleu-la. Peleu la ceba i talleu-la a la juliana no gaire fina.

2 Esclafeu els alls amb un cop de puny, per trencar-los la pela i evitar que esclatin i esquitxin en l’oli calent. Poseu tres cullerades d’oli en una cassola al foc i poseu-hi la ceba i els alls. Coeu-ho un parell de minuts; retireu-ho i poseu-hi la sípia; apugeu el foc i coeu-ho un parell de minuts més, regat amb l’absenta o similar.

3 Torneu-hi a posar la ceba, abaixeu el foc, afegiu-hi la farigola i el llorer i salpebreu-ho lleugerament. Un parell de minuts més tard, regueu-ho amb el vi, tapeu la cassola i deixeu que es faci 1 h ben bona; aneu verificant la progressió de la cocció.

4 Quan faltin 5 min per acabar la cocció, afegiu-hi un parell de grapats de pèsols.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.