BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Pollastre cajun

21/d’abril/2020

La cuina cajun, d'origen francès, és típica de Nova Orleans i de tot l'estat de Louisiana, als EUA. Destaca per les espècies i el toc picant del pebre vermell. Et proposem un plat senzill, pollastre cajun, per iniciar-te en aquesta cuina aromàtica, que pots maridar amb una cançó clàssica de country: Jambalaya on the Bayou, de Hank Williams. Una combinació saborosa amb el so característic del banjo.

 

Ingredients per a 4 persones:

  • cogombrets en vinagre

 

Per a les patates:

  • 600 g de patates agres
  • oli de gira-sol
  • sal

 

Per a les espècies cajun:

  • 1 culleradeta de ceba en pols
  • 1 culleradeta d’all en pols
  • 1/2 culleradeta d’orenga
  • 1/2 culleradeta de farigola seca
  • 1/2 cullerada de comí mòlt
  • 3/4 de culleradeta de pebre de caiena
  • 2 culleradetes de pebre vermell fumat
  • 1/2 culleradeta de pebre negre
  • sal

 

Per al buttermilk:

  • 1 l de llet
  • 2 llimones

 

Per al pollastre:

  • 8 potes de pollastre
  • 1 cullerada de barreja d’espècies cajun
  • 1 tassa i 1/4 de farina de blat
  • 1/2 tassa de midó de blat de moro (Maizena)
  • oli d’oliva verge extra
  • aigua

 

Preparació:

1. Per a les espècies cajun: barreja tots els ingredients.

2. Per al buttermilk: en un cassó, escalfa la llet a 60 ºC i retira-la del foc. Afegeix-hi el suc de les llimones i deixa-ho refredar.

3. Per al pollastre: en una olla amb aigua, posa a bullir les potes de pollastre (sense pell) amb una cullerada de les espècies cajun. Quan hagi arrencat el bull, cou-ho a foc mitjà 45 min.

  • Retira-ho, deixa-ho refredar i posa-ho en una carmanyola a la nevera, totalment cobert amb el buttermilk, una nit. Aquest procés es fa per mantenir-lo més tendre i sucós a l’hora de servir-lo.
  • L’endemà, omple una cassola ampla d’oli fins a la meitat i escalfa-ho a 175 ºC.

4. En un recipient, barreja la farina, el midó i les espècies per a l’arrebossat.

5. Ves traient el pollastre del buttermilk i arrebossa'l amb la barreja anterior. Pressiona-ho bé amb les mans, perquè la farina s’enganxi al pollastre.

6. Fregeix-lo uns minuts, fins que es dauri. Escorre'n l’oli extra en paper de cuina. Sala'l.

7. Per a les patates: renta les patates amb pela, per treure’n la terra. Talla-les al llarg, tipus canoa o rústica, i torna-les a rentar, perquè perdin midó. Asseca-les.

8. En una cassola ampla amb oli fins a la meitat, fregeix les patates a 130 ºC. És important que la primera cocció sigui més una confitura que un fregit, la qual cosa farà que la patata quedi tendra per dins. Treu-les i reserva-les.

9. Apuja el foc a 180 ºC i torna-les a fregir en diverses tandes, fins a donar-los el daurat final. Quedaran daurades per fora i tendres per dins.

10. Serveix el pollastre amb les patates i els cogombrets.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.