BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Gaspatxo de síndria

07/d’agost/2020

Ingredients per a 4 persones:

500 g de síndria

3 tomàquets madurs

1/2  ceba petita

1/4  de pebrot vermell

1/2 pebrot verd italià

1/2 gra d’all

un trosset de cogombre sense llavors

sal

pebre negre

100 g d’alfàbrega

100 ml d’aigua

30 g de sucre

1/4 de gotet de vinagre balsàmic

1/2 gotet d’oli d’oliva verge extra

8 escamarlans


Preparació:

  1. Pela la síndria, trosseja-la i posa-la en un recipient amb els pebrots i els tomàquets nets. Afegeix-hi la ceba, l’all, el cogombre pelat, sal, pebre negre i el vinagre balsàmic.
     
  2. Tritura-ho molt bé, afegeix-hi l’oli d’oliva i torna-ho a triturar. Passa-ho per un colador xinès i reserva-ho a la nevera.
     
  3. Escalda l’alfàbrega amb aigua bullent abundant i refresca-la amb aigua gelada. Escorre-la bé i trosseja-la amb un ganivet.
     
  4. Escalfa els 100 ml d’aigua amb el sucre; quan comenci a bullir, espera 3 min i retira-ho del foc. Afegeix-hi l’alfàbrega escaldada. Amb una batedora, tritura-ho molt bé i reserva-ho al congelador, en una carmanyola ampla. Cada 30 min, raspa-ho amb una forquilla, per evitar que es congeli i formi un bloc, per poder fer el granissat. 
     
  5. Pela els escamarlans, traient-ne els caps i les pinces, que pots reservar per a una altra preparació.
     
  6. Punxa els escamarlans en una broqueta, salpebra'ls i salta'ls en una paella amb oli.
     
  7. Serveix el gaspatxo de síndria amb el granissat d’alfàbrega i les broquetes d’escamarlans.

 

 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.