BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Et toca dinar fora de casa?

09/de novembre/2015

Ets dels que cada dia es prepara la carmanyola per dinar a la feina, a la universitat o allà on sigui? Benvingut al club!

Som molts els que sortim de casa d’hora al matí amb el dinar sota el braç i de vegades no tenim gaire clar com omplir la carmanyola, sobretot els més novells en la matèria... És per això que des de Bonpreu i Esclat volem oferir-te alguns consells que segur que t’ajudaran a l’hora de preparar els teus àpats. A continuació, t’ensenyem amb uns exemples les possibilitats d’un menú diferent en diferents situacions, segons si es disposa o no de nevera i microones.

1. DISPOSO DE MICROONES I NEVERA

  • Primer plat: amanida d’hortalisses o verdura amb algun aliment proteic. S’aconsella portar en recipients separats l’aliment proteic i les hortalisses.
  • Segon plat: farinaci o llegums amb verdures.

Exemples de menús:
Amanida d’enciam amb pollastre i arròs saltejat amb bolets.
Mongetes verdes saltejades amb pernil i espagueti amb verduretes (pebrot, albergínia i ceba).

2. NO DISPOSO DE MICROONES
Proposem realitzar un plat únic amb possibilitat de menjar una crema o sopa freda abans.

  • Plat únic: amanida d’algun farinaci o llegum amb verdures i aliment proteic. S’aconsella barrejar a casa els aliments en fred. En el cas que es vulguin incloure hortalisses, aquestes s’haurien d’afegir just al moment abans de consumir-les.

Exemple de menú:
Arròs amb escalivada i trossets de pollastre.

3. NO DISPOSO DE NEVERA
Si no es disposa de nevera, s’aconsella utilitzar carmanyoles de materials.
S’aconsella deixar en fred els aliments unes hores abans de posar-los a la carmanyola.

I abans d'acabar et deixem amb alguns consells que segur t'ajudaran a millorar els teus dinars de carmanyola:

  • Per facilitar la preparació de les carmanyoles, cuina un dia de la setmana i congela-ho tot en porcions individuals.
  • En les amanides, per garantir que els aliments siguin higiènicament segurs, afegeix els ingredients d’origen animal (tonyina, sardines, formatge...) just abans de consumir-los.
  • Porta l’amaniment a part (oli, vinagre i sal), barrejat des de casa i en un pot de vidre. És recomanable amanir el producte just abans de consumir-lo, per tal de gaudir d’una millor qualitat en la textura.
  • Programa l’hora per anar a dinar i intenta respectar-la.
  • Destina un mínim de mitja hora per dinar i intenta fer-ho pausadament i sense presses.
  • No mengis a la mateixa taula de treball (vés a la cafeteria o alguna altra zona habilitada).
  • És important que el menú no sigui excessiu, tant en número de plats com en quantitat.
  • Menja lentament i mastega bé, per tal de reduir la possibilitat de patir flatulències o aerofàgia.
  • Evita distraccions com el mòbil o la lectura mentre menges.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.