BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Clotxa de mar i muntanya

17/de juliol/2020

Ingredients per a 4 persones:

2 pans de pagès de 500 g cadascun

8 tomacons o tomàquet de penjar

2 cebes

200 g de fesols bullits (mongeta blanca)

300 g de botifarra

300 g de sepionetes

400 g de brou fosc d'ossos (o brou de carn)

sal

pebre negre

 

Preparació:

  1. Escaliva els tomacons i les cebes a la brasa (si no tens brasa, feu-ho al forn) i reserva'ls amb oli d'oliva.
     
  2. En una paella, salta amb molta cura i breument les mongetes amb oli i reserva-les.
     
  3. En una cassola amb una mica d'oli d'oliva, daura la botifarra tallada a trossos d'uns 5 g i les sepionetes.
    Afegeix-hi el brou de carn i redueix-lo.
     
  4. Afegeix-hi els tomacons escalivats sense pela i una mica aixafats i la ceba escalivada tallada a la juliana.
    Salpebra-ho i deixa-ho una estona a foc baix fins que vegis que el tomacó i el brou estan ben fusionats.
     
  5. Apaga el foc, afegeix-hi les mongetes i rectifica-ho de sal i pebre, si és necessari.
     
  6. Talla els pans  per la meitat i treu-ne la molla amb un ganivet, procurant que surti tota sencera. Quan tinguis la clotxa (el pa buit a manera de recipient o carmanyola), passa-la per la brasa o escalfa-la al forn a 200 °C.
     
  7. Farceix les clotxes amb el mar i muntanya que teniu a la cassola i tapa-les amb la molla de pa que ha sobrat.

     

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.