BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

CARXOFES SALTADES AMB OU ESCUMAT I PERNIL

08/d’abril/2020

Ingredients per a 2 persones:

Per a l’oli d’all i julivert (d’aquí te'n sobrarà per a altres elaboracions)

  • 200 ml. d’oli d’oliva verge extra
  • 50 g. de fulles de julivert
  • 2 grans d’all
  • 1 pessic de sal

 

Per al sofregit (opcional, d’aquí te'n sobrarà per altres elaboracions)

  • 4 cebes grans
  • 10 tomàquets pera
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 fulla de llorer
  • 2 grans d’all
  • 1 pessic de sucre
  • 1 pessic de sal

 

Per a les carxofes:

  • 6 carxofes
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • Oli d’oliva verge

 

Per als ous escumats:

  • 2 ous frescos
  • Un xic d’oli
  • Un pessic de sal

 

Altres:

  • 6 talls fins de pernil ibèric
  • Sal Maldon

 

Preparació:

1.Per a l’oli d’all i julivert: Amb una batedora de braç, tritura el julivert, la sal, l’oli i els alls pelats fins que quedi un oli ben verd. Reserva-ho.

2. Per al sofregit: Pela les cebes i els alls i pica'ls molt finament. Posa-ho a coure amb l’oli, un pessic de sal i el llorer la ceba i l’all a foc lent fins que perdi l’aigua i es formi una mena de melmelada.

3. En aquest moment (poden passar 2 o 3 hores) afegeix els tomàquets ratllats amb un ratllador gruixut (n'has de llençar només la pell) i deixa'ls coure fins que es redueixi tota l’aigua i et quedi una mena de melmelada (afegeix una punta de sucre mentre es cou). Un cop cuit el sofregit, reserva-ho.

4. Per a les carxofes: Neteja les carxofes, traient les fulles més dures, pelant la tija i traient la part superior de les fulles. Has de deixar el cor amb la tija. Posa els cors dins d’aigua amb una mica de julivert.

5. Un cop estiguin totes netes, salta-les en una paella amb un xic d’oli d’oliva, sal i pebre.

6. Un cop daurades afegeix aigua fins a cobrir-les i deixa-les coure fins que estiguin tendres i s’hagi evaporat l’aigua.

7. Quan les carxofes estiguin cuites, afegeix una cullerada de sofregit i una mica de l’oli d’all i julivert i deixa-ho coure uns instants més.

8. Per a l’ou escumat: Posa al centre d’un paper de film una gota d’oli i aboca-hi un ou sense la closca, afegeix-hi sal i tanca el paper film formant una mena de paquetet (sense aire dins). Lliga-ho amb una pinça o un clip. Repeteix la operació amb l’altre ou.

9. Posa a coure els ous 4 minuts en aigua bullint. Un cop cuits els treus de l’aigua i retires el film.

Presentació:

  • Posa les carxofes en un plat donant-los una mica de volum. Afegeix-hi uns talls de pernil per damunt, un raig d’oli d’all i julivert i posa al centre un ou escumat.
  • Acaba-ho amb pebre negre molt i una mica de sal Maldon.

 

 

 

 

Més entrades de blogs

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.