BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Bunyols de vent

08/d’abril/2020

Abans que arribi el dia de la mona amb tota la seva dolçor, els bunyols de vent ens han endolcit tota la Quaresma. Estan elaborats amb una base de farina fregida en oli i, després, ensucrada. S'anomenen de Quaresma o de vent perquè són fets d'una massa molt flonja i sembla que, per dins, estiguin buits, és a dir farcits de vent. Si no t’atreveixes a fer-los a casa, en trobaràs de boníssims a les nostres fleques.

Ingredients per a uns 30 bunyols:

  • 75 g de farina
  • 125 ml de llet (també pots utilitzar aigua)
  • 3 ous mitjans
  • 20-30 g de sucre
  • sal
  • oli d’oliva verge extra
  • llevat
  • greix de porc (opcional)
  • anís

 

Preparació: 

Per a la massa: en un bol, posa la farina en forma de volcà i incorpora-hi tots els ingredients menys l’oli i l’anís Pasta la barreja i deixa-la reposar 2 h al bol, tapada i en un lloc temperat. D’aquesta manera, la massa doblarà el seu volum. Agafa petites porcions de massa i fes-les agafar la forma definitiva. Posa oli abundant en una paella. Quan estigui ben calent, afegeix-hi les porcions de massa i deixa-les fins que quedin daurades pels costats. Treu els bunyols de la paella, escorra'ls i posa-hi l’anís i una mica de sucre per sobre.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.