BLOG_TITOL_PAGINA

BLOG

Al blog de Bonpreu i Esclat, pots trobar receptes, consells nutricionals, informació d’actualitat sobre alimentació, parlem sobre gastronomia del nostre territori i molts altres temes.

null

Blocs

Amanida de tomàquets marinats, figues, formatge i sorbet de tomàquet

Recepta realitzada i gravada pels i les alumnes del CFGM del Pack de Cuina i Pastisseria de l'Escola d'Hostaleria d'Osona.

13/d’agost/2021

Ingredients per a 4 persones:
4 u figues coll de dama
200 g formatge de cabra a les fines herbes
100 g rúcula o brots tendres d’amanida
40 g llavors barrejades
60 g vinagre de xerès
60 g oli d’oliva verge extra
200 g tomàquets cirerol amb branca
Sal

Ingredients per al sorbet de tomàquet:
200 g tomàquets madurs
25 g oli d'oliva verge extra
5 g sucre
2 g sal
1 branca de romaní

Preparació:

  1. En una cassola, barreja l’aigua i el sucre. Un cop bulli retira del foc i deixa refredar.
  2. Un cop fred, afegeix 50 g de vinagre de xerès.
  3. Fes una petita marca en forma de creu als tomàquets. Escalda els tomàquets durant 15 segons. Refreda els tomàquets i pela’ls.
  4. Posa els tomàquets a l’almívar i deixa marinar de 12 a 24 hores.

Preparació del sorbet de tomàquet:

  1. Escalda el tomàquet, talla a daus sense la pell ni llavors. Aromatitza l’oli amb les branques de romaní. Deixa refredar.
  2. Tritura els tomàquets amb l’oli aromatitzat, el sucre i la sal.
  3. Posa al congelador i cada 30 minuts rasca el tomàquet perquè no et quedin com un bloc. Repeteix l’acció 4 vegades o fins que estigui congelat.

 Preparació de la vinagreta de llavors:

  1. En un bol barreja 10 g de vinagre i l’almívar.
  2. Bat i afegeix l’oli d’oliva a poc a poc sense deixar de remenar. Al final afegeix les llavors. Reserva.
  3. Pela les figues i talla-les a daus.
  4. Talla el formatge de cabra a daus.

Muntatge del plat:

  1. Treu els tomàquets de la marinada.
  2. Amaneix la rúcula amb la vinagreta de llavors. Posa a la base del plat la rúcula.
  3. Reparteix els tomàquets marinats intercalant amb figues i daus de formatge.
  4. A sobre de les figues i del formatge afegeix una mica més de vinagreta de llavors.
  5. Treu el sorbet del congelador i amb l’ajuda d’una forquilla el rasques i poses a sobre de l’amanida.


 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web, així com per mostrar-te publicitat personalitzada a partir del teu perfil i hàbits de navegació. Pots acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar" o configurar o rebutjar el seu ús prement els botons "Configurar" o "Rebutjar. Més informació.